Nieuwsbrief 15 mei 2024

Beste leden

Het is ondertussen alweer mei en eindelijk begint de zon wat meer te schijnen! De wereld van cryptocurrencies is constant in beweging en dit geldt ook voor House of Investing. Hieronder vind je de laatste updates op een rijtje.

1. Plan je gesprek rechtstreeks via ons portaal

Wil je jouw portfolio samen doornemen of meer te weten komen over crypto? Plan dan nu een afspraak via het tools-dashboard onder 'Plan een gesprek'. Dit kan zowel telefonisch als op locatie (De Wel 20). Makkelijk toch?

2. House of Investing en RebalanceNow.io: Samen Sterker

In de vorige nieuwsbrief hebben we uitgelegd dat we naast House of Investing (educatie, begeleiding en herbalancering) ook RebalanceNow.io (alleen herbalancering) zijn gestart. Ondertussen zijn al een aantal leden van RebalanceNow naar House of Investing gekomen en vice versa. Tof om te zien.

3. MICAr-wetgeving: Wat betekent het voor ons?

In de vorige nieuwsbrief hebben jullie kunnen lezen dat we deze twee merken hebben neergezet. Dit besluit komt voort uit de klantbehoefte en de nieuwe MICAr-wetgeving. Deze wetgeving kan consequenties hebben voor onze dienstverlening. Samen met onze advocaten en de AFM zijn we dit nu aan het uitzoeken, zodat we ook na 1 januari 2025 onze diensten kunnen blijven aanbieden. Een super interessante, leerzame en spannende tijd. Meer over de MICAr-wetgeving lees je hier.

4. Nieuwe website House of Investing

We hebben een nieuwe website voor houseofinvesting.nl gelanceerd. We hebben geprobeerd ons meer aan de volgende doelen te houden:

-Simpel
-Persoonlijk
-Doeltreffend

We zijn erg benieuwd naar jullie mening!

5. Kucoin-koppeling nu live

Deze maand is de API-koppeling met Kucoin live gegaan. Samen met de koppeling van Bitvavo kun je nu je portfolio volgen bij twee exchanges. Dit zorgt er ook voor dat je je portfolio bij Kucoin automatisch kunt herbalanceren.

6. Partnerschap met Pluijmert Vermogensbeheer

Wij zijn een partnerschap aangegaan met deze gerenommeerde vermogensbeheerder uit Amersfoort. In de toekomst kunnen we door deze samenwerking onze klanten nog beter bedienen via een uitgebreid productaanbod in zowel crypto als traditionele beleggingen, zoals fondsen, aandelen, derivaten, grondstoffen en edelmetalen.

7. Marktupdates


7.1 Econoom verwacht ‘extreme rally’ voor crypto en aandelen

Henrik Zeberg, een beroemde econoom, verwacht een “extreme rally” voor crypto en aandelen. De bullmarkt is volgens Zeberg nog niet voorbij en hij denkt dat het een kwestie van tijd is voordat het sentiment weer bullish wordt. Hij verwacht dat de komende 5 maanden zowel de crypto- als de traditionele financiële markten zullen stijgen, maar dat ergens eind Q4 2024 een grote kans bestaat dat er een nieuwe wereldwijde recessie zal kunnen gaan plaatsvinden.
Henrik Zeberg voorspelt dat de renteverhogingen van de Amerikaanse centrale bank op termijn een oorzaak hiervan kunnen zijn. Het is een feit dat veel Amerikaanse bedrijven (met name kleinere) de komende jaren moeten herfinancieren. Nu draaien ze nog op extreem lage rentes, terwijl ze dan over moeten op rentes van >5 procent. Vele kleine Amerikaanse banken zullen hier last van kunnen krijgen en daarmee zal een nieuwe financiële crisis kunnen uitbreken.
Hieronder een grafiek die laat zien dat vooral de kleinere ondernemingen forse renteverhogingen tegemoet kunnen zien.

Bloomberg

7.2 Cryptomarkets zijn weer “booming”

Een signaal dat er een nieuwe bullrun in aantocht is, komt vanuit de reclamewereld. Steeds meer cryptobedrijven adverteren op TV en tijdens grote events. Precies zoals dat gebeurde bij de vorige bullrun in 2021. Reclame zorgt voor meer exposure waardoor er meer individuen een stap gaan maken richting investeren in crypto. 

7.3 Bitcoin en Ethereum dalende, maar een uitbraak wordt in juni verwacht 

Recent zijn de prijzen van Bitcoin en Ethereum met ups en downs gedaald met respectievelijk 20% en 30% van het hoogste punt begin maart 2024. Bitcoin noteert vandaag een waarde van ongeveer $61.500 en Ethereum noteert vandaag een waarde van $2.870. Kijken we naar de technische analyse voor beide koersen dan zien we een zogeheten “Falling Wedge”.
Een falling wedge is een bullish omkeerpatroon dat vaak optreedt na een downtrend. Dit patroon wordt gekenmerkt door twee convergerende dalende trendlijnen, waarbij de bovenste lijn steiler is dan de onderste. Het patroon wordt vaak gezien als een indicatie dat de prijs van een effect waarschijnlijk zal stijgen na de voltooiing ervan.

• De prijs begint aan de bovenkant van de wedge en daalt terwijl het patroon zich vormt.
• Beide trendlijnen convergeren naarmate de prijs lager gaat.
• Uiteindelijk breekt de prijs uit boven de bovenste trendlijn, wat een bullish signaal geeft

Hier is een voorbeeld van hoe een grafiek met een falling wedge eruit kan zien (voorbeeld, ETH en BTC):
 

Rising Wedge
ETH rising wedge
BTC rising wedge

7.4 Nieuwe Ripple stablecoin 

De Ripple organisatie heeft een nieuwe stablecoin geïntroduceerd die volledig ondersteund wordt door Amerikaanse dollarreserves en kortlopende staatsobligaties. Dit zou invloed kunnen hebben op de positie van Ripple's bestaande XRP token.8. Interessante cypto projecten:

AltLayer (ALT) - Deze gedecentraliseerde protocol is gericht op het verbeteren van de schaalbaarheid en efficiëntie binnen het Web3-ecosysteem. Het platform biedt 'Rollups-as-a-Service', wat helpt bij het bouwen, bedienen, en schalen van applicaties op de blockchain. AltLayer kreeg extra aandacht door zijn deelname aan de Binance Launchpool campagne.
Mantle (MNT) - Een Layer 2 netwerk voor Ethereum dat zich richt op de massale adoptie van gedecentraliseerde en door tokens geregeerde technologieën. Mantle biedt een krachtige suite voor de ontwikkeling van dApps en combineert roll-up technologie met een gedecentraliseerde data beschikbaarheid laag voor snelle en goedkope transacties.
Sei (SEI) - Een high-performance blockchain ontworpen voor applicaties die snelle transactieverwerking en finale nodig hebben. Sei maakt gebruik van een innovatieve parallelle architectuur voor verbeterde schaalbaarheid en ontwikkelaarsflexibiliteit, en is ook milieubewust met een commitment aan koolstofneutraliteit.
Ether.fi (ETHFI) - Biedt een platform voor Ethereum-staking met verbeterde functies. Gebruikers kunnen ETH staken en eETH ontvangen, een liquide staking token dat gebruikt kan worden in DeFi-applicaties. Ether.fi legt de nadruk op native restaking voor extra beloningen en bevordert gedecentraliseerde Ethereum-validatie.
Fetch.ai (FET) - Fetch.ai is een gedecentraliseerd netwerk dat AI gebruikt om autonome economische agenten (AEAs) te laten functioneren voor een scala aan transacties en services. Deze agenten kunnen worden ingezet voor taken zoals het optimaliseren van toeleveringsketens of het verbeteren van verkeersstromen in slimme steden.
Ocean Protocol (OCEAN) - Dit is een AI-data uitwisselingsplatform dat zich richt op het decentraliseren van de toegang tot en het monetariseren van data, wat cruciaal is voor AI-projecten. Ocean Protocol stelt gebruikers in staat om datasets te verhandelen en te monetariseren die eerder moeilijk te verkrijgen waren.
SingularityNET (AGIX) - Dit platform biedt een marktplaats voor AI-services en ondersteunt de creatie van gedecentraliseerde applicaties met AI-functionaliteiten. Het is gericht op het democratiseren van AI door toegankelijke technologieën voor iedereen aan te bieden.
Vectorspace AI (VXV) - Dit project is gericht op AI-services die wetenschappelijk onderzoek ondersteunen, met name in ruimtevaart en biosciences. Het helpt bij het ontdekken van relaties tussen markttrends en wereldwijde gebeurtenissen, wat waardevol kan zijn voor financiële analyses en beleggingsstrategieën.
Artificial Liquid Intelligence (ALI) - Dit project maakt gebruik van een Character GPT AI-systeem waarmee gebruikers karakters kunnen creëren op basis van tekstbeschrijvingen. Deze karakters, bekend als iNFTs, kunnen worden gebruikt in verschillende dApps binnen hun netwerk.
 

9. Er zijn ook een aantal veelbelovende ICO's en IDO's die lopen of binnenkort van start gaan en interessant zijn om in te verdiepen:

Duos - Deze ICO, die op 20 mei 2024 van start gaat, richt zich op kunstmatige intelligentie. Duos is bijzonder omdat het project gericht is op het verbeteren van de toegankelijkheid en functionaliteit van AI-technologieën, wat het potentieel heeft om een belangrijke speler in deze snelgroeiende industrie te worden (https://duo.network/).
SharkGate - Gepland om op 15 juni 2024 te beginnen, biedt deze ICO een AI-gedreven oplossing om websites te beschermen tegen hackers. Dit project is interessant vanwege zijn focus op cybersecurity, een sector die naar verwachting zal blijven groeien naarmate digitale bedreigingen toenemen (https://www.sharkgate.net/).
ArbitAI - Startend op 20 april 2024, focust dit project zich ook op AI, met een specifieke focus op het optimaliseren van arbitragestrategieën binnen de financiële markten. Dit soort innovatieve toepassingen van AI in de financiële sector kan een sterke aantrekkingskracht hebben voor beleggers die geïnteresseerd zijn in zowel technologie als financiën (https://www.arbitai.com/).
EstateX - Startende in mei, EstateX is een innovatief platform dat de vastgoedindustrie revolutioneert door gebruik te maken van blockchain-technologie (Video).
Het belangrijkste doel van EstateX is om vastgoedbeleggingen te democratiseren door de tokenisatie van vastgoedactiva mogelijk te maken. Dit betekent dat onroerend goed wordt omgezet in digitale tokens, die vervolgens kunnen worden gekocht en verkocht op blockchain-platforms. Het proces van tokenisatie maakt fractioneel eigendom mogelijk, waardoor vastgoedbeleggingen toegankelijker worden voor een breder scala aan investeerders. In plaats van aanzienlijke kapitaalvereisten om volledige eigendommen te kopen, kunnen investeerders kleinere, betaalbare delen kopen die worden vertegenwoordigd door tokens. Dit verlaagt niet alleen de toegangsdrempel, maar verhoogt ook de liquiditeit van vastgoedactiva, waardoor transacties sneller en efficiënter kunnen verlopen in vergelijking met traditionele vastgoedtransacties (https://www.estatex.eu/).
Peaq - Peaq is een innovatieve blockchain die is ontworpen om Decentralized Physical Infrastructure Networks (DePINs) te ondersteunen. Het doel van Peaq is om fysieke infrastructuren, zoals voertuigen, robots en apparaten, te verbinden en te decentraliseren, wat bijdraagt aan de economie van dingen (Economy of Things). Dit maakt het mogelijk om deze apparaten op een veilige en efficiënte manier te beheren en te laten samenwerken. Een belangrijk aspect van Peaq is de integratie met meerdere blockchain-ecosystemen, zoals Polkadot, Ethereum, Cosmos, Binance BNB Chain en Solana. Dit zorgt voor interoperabiliteit en maakt het mogelijk om data en waarde naadloos uit te wisselen tussen verschillende netwerken. Een recent project van Peaq in samenwerking met Bosch en Fetch.ai is de ontwikkeling van de Bosch XDK, een multifunctionele sensor die data kan verzamelen en deze kan monetariseren binnen verschillende DePINs. Dit apparaat is een voorbeeld van machine-composability, waarbij apparaten gegevens kunnen delen en samenwerken met meerdere gedecentraliseerde applicaties om maximale beloningen te genereren voor hun eigenaren (https://www.peaq.network/).
 

Disclaimer: Doe altijd zelf onderzoek. House of Investing geeft alleen context en geen advies.


6 reden waarom House of Investing

© Copyright 2024 - House of Investing - All Rights Reserved