Nieuwsbrief 26 juni 2024

Beste Crypto Enthousiastelingen,

In deze nieuwsbrief hebben we weer het belangrijkste nieuws en 2 platform updates verzameld die je niet wilt missen. Van baanbrekende prijsvoorspellingen voor Ethereum tot de laatste ontwikkelingen in de regelgeving voor Tether in Europa, wij houden je op de hoogte van alles wat je moet weten om voorop te blijven in deze snel veranderende markt!
Veel leesplezier en succes met je investeringen! 

1. House of Investing borrel 2 juli 2024

HELAAS GAAT DE BORREL NIET DOOR IVM DE VOETBALWEDSTRIJD NEDERLAND - ROEMENIE

2. Crypto-tracker CoinStats gehackt – 1590 portemonnees getroffen

De bekende crypto-tracker CoinStats werd zaterdag laat gehackt, waarbij 1590 portemonnees getroffen werden. Gebruikers ontvingen verdachte meldingen over beloningen, die hen naar een dubieuze website leidden. CoinStats informeerde zijn community op Twitter en bevestigde later dat de hack alleen portemonnees trof die direct in CoinStats waren gemaakt. Het beveiligingsteam handelde snel en zette het platform offline om verdere schade te voorkomen. CoinStats adviseerde getroffen gebruikers hun geld onmiddellijk over te maken en blijft de omvang van de schade onderzoeken.

3. Duitse Overheid verkoopt in beslag genomen bitcoin

Afgelopen week bracht de Duitse overheid opschudding in de cryptomarkt door een grote hoeveelheid in beslag genomen bitcoin te verkopen. Bijna $700 miljoen aan BTC werd verplaatst, waarvan $200 miljoen naar crypto-exchanges Kraken, Bitstamp en Coinbase ging. Dit veroorzaakte zorgen over verdere verkoop. 

4. Trump ontvangt miljoenen in Bitcoin van bekende crypto tweeling

Donald Trump heeft miljoenen dollars in Bitcoin ontvangen van de Winklevoss-tweeling, bekende figuren in de cryptowereld. Trump accepteert sinds kort cryptodonaties voor zijn presidentiële campagne, waarbij Tyler en Cameron Winklevoss samen $2 miljoen in Bitcoin (15,47 BTC) hebben gedoneerd. De tweeling is bekend door hun vroege betrokkenheid bij Bitcoin en de oprichting van de crypto-exchange Gemini. Ze bekritiseren het anti-cryptobeleid van de huidige president Biden en ondersteunen Trump vanwege zijn pro-crypto houding. Biden overweegt nu ook cryptodonaties te accepteren voor zijn campagne.

5. Fondsbelegger VanEck voorspelt voor Ethereum een stijging van maar liefst 4.225%.

Matthew Sigel, hoofd van de afdeling Digital Assets bij VanEck, deed recent een voorspelling bij de Bankless podcast, een podcast voor Ethereum experts.

Sigel beweert dat in het meest positieve scenario Ethereum 90% van de markt voor smart contracts overneemt en dat 50% van de advertentiemarkt op open-source blockchains van ethereum gaat draaien. Verder verwacht hij dat de ontwikkeling van software voor kunstmatige intelligentie in de toekomst allemaal via blockchains zal lopen. Hij denkt dat traditionele bedrijven in de toekomst de voordelen van blockchains zullen begrijpen en dat ze op dat moment één voor één hun bedrijf gaan laten draaien op de Ethereum blockchain. Op basis van deze uitspraken heeft Matthew Sigel een verwachting gedaan dat op de lange termijn, waarbij de ethereum koers een record kan halen van $154.000. Vanaf de huidige koers betekent dat een stijging van ruim 4.225%. 

6. Lot Tether onzeker door strenge Europese cryptoregels

Er is onzekerheid over de toekomst van Tether (USDT) in Europa vanwege strenge nieuwe cryptoregels die eind dit jaar van kracht worden (MICAr). Tether is een stablecoin, wat betekent dat de waarde ervan is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Deze regels kunnen ertoe leiden dat Tether in de Europese Unie verboden wordt. Sommige handelsplatformen, zoals OSX en mogelijk Kraken, stoppen al met het aanbieden van Tether. Als dit gebeurt, moeten Europese beleggers andere stablecoins zoeken, wat de markt instabiel kan maken. Tether verliest al marktaandeel aan andere stablecoins zoals USDC, die waarschijnlijk wel aan de nieuwe regels voldoet. Tot op heden hebben wij nog geen nieuws van Bitvavo vernomen over hun aanpak betreffende USDT en MICAr.

7. Lagere opbrengst en hogere kosten voor cryptominers zorgen voor druk op de bitcoinprijs

De bitcoinprijs is vandaag gezakt tot net onder de $61.000, het laagste punt sinds 15 mei jl. Terwijl BTC slechts enkele procenten daalde, presteerden de meeste altcoins nog slechter. Het negatieve sentiment heerst, en het is de vraag of de markt zich volgende week kan herstellen.

Bitcoin Miners hebben het nu moeilijk. Ze verdienen minder geld omdat de beloning voor het minen van nieuwe bitcoin is gehalveerd. Dit betekent dat ze nu meer tijd en energie nodig hebben om dezelfde hoeveelheid bitcoin te verdienen. Bovendien zijn ze nu genoodzaakt een groter deel van hun geminede bitcoins te verkopen om de oplopende operationele kosten te dekken. Wat resulteert in een daling van de koers. Overigens is dit vaker voorgekomen in de korte geschiedenis van bitcoin en hoeft niet een reden te zijn tot zorgen. Miners worden hierdoor uitgedaagd om nieuwe manieren te vinden om geld te besparen en het milieu te helpen. Bijvoorbeeld, Marathon Digital Holdings gebruikt de warmte die vrijkomt bij het minen om huizen te verwarmen in Finland. Dit is een van de eerste stappen naar duurzamer minen in Europa.

De technische analyse laat op de daily timeframe een “dubbele top” zien, wat een negatief signaal kan zijn indien de prijs verder zakt tot onder het vorige laagste punt van $58.000. De volgende support zal dan rond $52.000 liggen. Voor de mensen die voor de lange termijn in bitcoin hebben geïnvesteerd en gebruik maken van de methode herbalancering, is deze prijsvolatiliteit een kans om gedurende deze dip meer bitcoin te verzamelen zodat deze weer bij opleving kunnen worden verkocht tegen een betere prijs.

Terwijl sommige analisten pessimistisch zijn over de korte termijn, wijst de geschiedenis uit dat Bitcoin na eerdere halvings vaak herstelde en nieuwe hoogtes bereikte. Voor de lange termijn hoeven we ons, op basis van de geschiedenis, dus geen zorgen te maken. Op korte termijn is het uiteraard een stuk onzekerder.

Het is geen garantie maar deze grafiek laat zien dat de vorige twee “All Time Highs” exact 546 dagen na de laatste bitcoin halving plaatsvonden. Dit zou betekenen dat als dit weer zal gebeuren, de nieuwe “ATH” op 18 oktober 2025 plaats zal vinden.  

All time highs

8. Nieuwe features op ons platform 

8.1 Direct Kopen vanuit je Dashboard
Vanaf nu is het mogelijk om via het menu bij Portfolio een coin te kopen bij de gekoppelde exchange. Je hoeft hiervoor niet meer naar de exchange of hun app te gaan.

8.2 Spreiding bescherming
De komende week wordt de nieuwe functionaliteit 'spreiding bescherming' live gezet. Zo werkt het:

-De software plaatst marktorders, wat betekent dat hij tegen de exchange zegt: "Ik heb 100 euro, koop voor 100 euro coins."
-De coin wordt dan gekocht tegen de beste beschikbare prijs in het orderboek op dat moment.

Voorbeeld:

-Je wilt 20.000 euro aan Ethereum kopen.
-In het orderboek staat één verkoper voor 3.100 euro per Ethereum, maar de volgende verkoper vraagt 3.400 euro en een andere vraagt 3.700 euro.
-Dit betekent dat je uiteindelijk veel meer kunt betalen totdat je 20.000 euro volledig is besteed.
-Hoewel dit minder snel gebeurt bij coins met een hoog volume zoals Ethereum, kan dit bij kleinere coins aanzienlijk zijn.

Veiligheidsfunctie:
Je kunt een percentage instellen voor hoeveel de prijs maximaal mag afwijken bij de eerste 100 orders in het orderboek.

6 reden waarom House of Investing

© Copyright 2024 - House of Investing - All Rights Reserved