Crypto Wallets

Crypto wallets 

Wat zijn het? Maar ook, hoe veilig zijn ze? Hier enkele tips.

Gebruikers van cryptovaluta slaan het geld op in een crypto wallet. Vanuit de wallet maak je verbinding met de blockchain en kan je betalingen ontvangen en verzenden. De wallet heeft een privésleutel nodig om toegang te kunnen krijgen tot het cryptogeld. Houd deze sleutel altijd geheim en zorg voor een back-up. Om geld te ontvangen geef je de publieke sleutel (wallet adres) aan de verzender van het geld.

Er zijn veel verschillende soorten crypto wallets beschikbaar, en het is belangrijk om de juiste te kiezen om ervoor te zorgen dat je crypto veilig is. Hier zijn een paar verschillende soorten wallets die aanbevolen worden voor veiligheid en gemak:

1. Hardware wallets: Deze wallets zijn fysieke apparaten die speciaal gemaakt zijn om crypto op te slaan. Ze zijn een van de veiligste manieren om crypto op te slaan, omdat ze niet aan internet zijn verbonden, waardoor ze minder kwetsbaar zijn voor hackers. Bovendien zijn deze wallets makkelijk te gebruiken, zelfs voor iemand die weinig ervaring heeft met crypto.

2. Paper wallets: Deze wallets zijn letterlijk een stuk papier waarop de privésleutel en het publieke adres van een crypto-eigendom gedrukt is. Deze wallets zijn ook een veilige manier om crypto op te slaan, omdat ze niet aan internet zijn verbonden. Echter, het is wel van belang om de paper wallet op een veilige plek te bewaren.

3. Software wallets: Deze wallets zijn apps die je op je computer of mobiele apparaat kunt downloaden. Ze zijn een goede optie als je vaak handelt in crypto, omdat ze makkelijk te gebruiken zijn. Echter, het is wel van belang om ervoor te zorgen dat de software wallet van een betrouwbare bron is en dat je je eigen wachtwoorden opzet.

4. Beurs wallets: Beurzen, zoals Binance of Coinbase, bieden ook een manier om crypto op te slaan. Dit is handig als je vaak handelt in crypto, omdat je direct toegang hebt tot je crypto via de beurs. Echter, deze wallets zijn wel afhankelijk van de beveiliging van de beurs.

Elke crypto wallet heeft zijn eigen risico's en geen enkele wallet kan 100% veiligheid garanderen. Hier zijn een paar risico’s van de hiervoor opgesomde wallets.

1. Hardware wallets: Hoewel hardware wallets niet aan internet zijn verbonden, zijn ze wel kwetsbaar voor fysieke aanvallen, zoals bijvoorbeeld diefstal of beschadiging. Bovendien, als de privésleutel van de hardware wallet gelekt wordt, kan deze nog steeds worden gestolen. (o.a. Ledger)

2. Paper (papieren) wallets: Paper wallets kunnen beschadigd raken of verloren gaan, waardoor de crypto die erop opgeslagen is onbereikbaar wordt. Bovendien, als iemand anders de privésleutel van een paper wallet heeft, kan deze nog steeds gestolen worden.

3. Software wallets: Software wallets zijn kwetsbaar voor cyberaanvallen, zoals bijvoorbeeld phishing, malware of hacking. Bovendien, als een software wallet gehackt wordt, kan de crypto die erin opgeslagen is gestolen worden. (oa MetaMask en Trustwallet)

4. Beurs wallets (oa Binance en Coinbase): Beurzen zijn kwetsbaar voor cyberaanvallen, zoals bijvoorbeeld phishing, malware of hacking. Bovendien, als een beurs gehackt wordt, kan de crypto die in de wallets op de beurs opgeslagen is gestolen worden. Ook kan de beurs failliet gaan of de toegang tot de wallets blokkeren.

Het is belangrijk dat je je apparaat voorziet van software updates aanbevolen door de leverancier (let op voor nep berichten waarin je wordt overgehaald op een link te klikken die naar een nep website verwijst, ook al lijkt deze nog zo op het origineel. Check het internetadres).

Uiteraard is het ook belangrijk dat je een goede virusscanner gebruikt.

Voor video's van ons, abonneer op ons YouTube kanaal of kijk op ons platform. Veel  plezier! 

6 reden waarom House of Investing

© Copyright 2024 - House of Investing - All Rights Reserved