Hot and Cold storage

Hot en Cold crypto opslag 

Hot en Cold crypto storage (opslag) wat betekent dit eigenlijk?

Hot en cold crypto storage (opslag) zijn veelgebruikte termen in de crypto community om cryptocurrencies op te slaan. Beide methoden hebben voor- en nadelen die moeten worden begrepen voor weloverwogen beslissingen.

Hot storage slaat cryptocurrencies op een internet verbonden apparaat op, zoals een online wallet of exchange wallet. Het is handig voor snelle transacties, maar de veiligheid hangt af van de serviceprovider of beheerder.

Hot wallets zijn kwetsbaarder voor hacken omdat ze verbonden zijn met internet. Er zijn veiligheidsmaatregelen zoals sterk wachtwoordbeveiliging en 2FA die genomen kunnen worden.

Cold storage slaat cryptocurrencies op een apparaat op dat niet verbonden is met internet, zoals een hardware wallet of paper wallet. Het is veiliger omdat privésleutels niet permanent verbonden zijn met internet.

Hardware wallets zijn populair omdat ze offline kunnen worden bewaard en alleen op internet worden aangesloten wanneer het nodig is. Paper wallets drukken privésleutels af op papier en worden veilig bewaard.

Hoewel cold storage veiliger is, kan het minder toegankelijk en handig zijn voor snel transacties. Het is ook belangrijk om te voorkomen dat cold storage-apparaten kwetsbaar zijn voor verlies, diefstal of schade, en een backup te maken.

De keuze tussen hot en cold storage hangt af van individuele behoeften en risicotolerantie. Hot storage kan handiger zijn voor dagelijks gebruik, terwijl cold storage veiliger is voor langdurige opslag van grote hoeveelheden cryptocurrencies. Het is essentieel om zorgvuldig te overwegen welke methode het beste past bij jouw situatie en nodige beveiligingsmaatregelen te nemen.

Vanuit House of Investing maken wij ook gebruik van Hot en Cold storage in het platinum abonnement. Zodat jij zo veilig mogelijk bent.

Voor video's van ons, abonneer op ons YouTube kanaal en log anders in op ons portaal. Veel kijk plezier!

20 april 2023

6 reden waarom House of Investing

© Copyright 2024 - House of Investing - All Rights Reserved