Nieuwsbrief 9 januari 2024

Gelukkig en succesvol 2024! met nieuwe updates..

Beste leden,

Allereerst willen we jullie een gelukkig nieuwjaar wensen! Wij hopen dat 2024 een jaar vol kansen en succes zal zijn in de wereld van crypto. Laten we samen streven naar nieuwe hoogtes en uitdagende avonturen.
Vandaag de nieuwsbrief via een normale e-mail. Want we kregen reacties dat PDF’s niet altijd goed te lezen zijn op een telefoon. Ondertussen zijn we bezig met een nieuwsbrief variant op onze eigen website.   

Platinum Klanten Brainstormsessies
Ben jij Platinum klant, vergeet dan niet om een afspraak te maken voor een persoonlijke portfolio brainstormsessie. Of je nu wilt bespreken welke nieuwe cryptovaluta je wilt verkennen, je bestaande portfolio wilt herzien, een workshop blockchain wilt of gewoon wat begeleiding nodig hebt, wij zijn er voor jou. Maak eenvoudig een afspraak op een moment dat voor jou het beste uitkomt.

Software updates

1. Inloggen met je E-mailadres
Om het aanmeldingsproces te vereenvoudigen, kun je nu alleen nog maar inloggen op https://tools.houseofinvesting.nl met je e-mailadres in plaats van je gebruikersnaam. Dit maakt toegang tot onze tools voor jou nog simpeler en veiliger.

2. Tweestapsverificatie (2FA)
1. Herinnering: als je verbinding maakt met Bitvavo, zorg er dan voor dat je Tweestapsverificatie (2FA) hebt ingeschakeld.

2. Vanaf nu moet je 2FA hebben geactiveerd voordat je een API kunt toevoegen. Dit helpt om je account en activa te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang.

3. Wat we momenteel aan het ontwikkelen zijn
Automatisch Herbalanceren op pauze bij een harde daling van een coin.

Veiligheid staat bij ons altijd bovenaan. We werken hard aan een nieuwe functie die automatisch het herbalanceren pauzeert zodra één of meerdere munten in je portfolio onder een bepaalde (% zelf in te stellen) drempelwaarde komen. Dit zorgt ervoor dat je niet langer munten blijft aankopen als een project bijvoorbeeld is gestopt en de prijs hard daalt. Je ontvangt dan direct een email met acties die je kunt nemen. We verwachten deze functie in januari operationeel te hebben.

2024 het jaar van een nieuwe bullrun?

In 2024 lijken verschillende belangrijke trends en ontwikkelingen de cryptocurrency-markt te beïnvloeden. Deze kunnen worden gezien als signalen die kunnen duiden op een potentiële bullrun of in ieder geval een herstel van de markt. Op basis van de verzamelde informatie, zijn hier enkele van de meest opvallende trends en gebeurtenissen, geordend op chronologische volgorde:

1. Technologische vooruitgang in Blockchain-architectuur: Eind 2023 werd de mainnet-lancering van Celestia opgemerkt, een gebeurtenis die de discussie over modulaire blockchain-ontwerpen deed herleven. Dit soort ontwikkelingen kunnen de efficiëntie en functionaliteit van blockchain-technologieën verbeteren en de interesse in crypto verhogen (Coinbase Institutional).
2. Toenemende aandacht voor Layer-2 oplossingen: De groei van layer-2 scaling oplossingen, zoals OP Stack en Polygon CDK, blijft doorgaan. Deze technologische ontwikkelingen vergroten de mogelijkheden voor ontwikkelaars en kunnen leiden tot een grotere adoptie van deze platforms (Coinbase Institutional).
3. Macro-economische verschuivingen: De discussie over de-dollarisatie en de veranderende globale monetaire regimes kunnen invloed hebben op de interesse in cryptocurrencies als alternatieve of aanvullende activa. Dit kan vooral relevant zijn in een verkiezingsjaar zoals 2024 (Coinbase Institutional).
4. Regelgevende ontwikkelingen in de EU en VS: De implementatie van de Markets in Crypto-Assets (MiCA) regelgeving in de EU in 2024 kan zorgen voor meer duidelijkheid en stabiliteit op de markt. In de VS blijft de situatie onzeker, maar de rechterlijke macht kan richting geven aan de toekomstige regelgeving, wat mogelijk meer duidelijkheid schept voor investeerders (ZenLedger).
5. Potentiële lancering van Spot Crypto ETFs: Er is een verwachting dat de SEC in 2024 de eerste spot Bitcoin ETF kan goedkeuren. Dit zou de toegankelijkheid van Bitcoin voor conventionele investeerders kunnen vergroten en de vraag naar Bitcoin doen stijgen (ZenLedger).
6. Bitcoin Halving in april 2024: Dit evenement, waarbij de beloning voor Bitcoin-mining wordt gehalveerd, heeft historisch gezien geleid tot prijsstijgingen. Hoewel het effect van elke halvering afneemt, blijft dit een significant evenement dat de aandacht van investeerders trekt (Fidelity).
7. Mogelijke veranderingen in het rentebeleid van de Fed: Een verlaging van de rente in de VS kan gunstige voorwaarden creëren voor de cryptomarkt, gezien de historische correlatie tussen lage rentetarieven en stijgende crypto-prijzen (Fidelity).
8. Voortdurende ontwikkeling van DeFi en Altcoins: De DeFi-markt lijkt zich te herstellen van eerdere tegenslagen en er is een groeiende interesse in 'real yield' projecten. Dit kan leiden tot meer liquiditeit en verbeterde financiële diensten binnen de crypto-ecosysteem (ZenLedger).
9. Regelgevende aandacht voor Stablecoins en Privacy Coins: Verwacht wordt dat er meer regelgevend toezicht komt op deze gebieden, wat kan leiden tot veranderingen in hoe deze assets worden gebruikt en gepercipieerd (ZenLedger).

Deze ontwikkelingen vormen een complex beeld van de crypto-markt in 2024, waar technologische vooruitgang, regelgeving, macro-economische factoren en institutionele betrokkenheid allemaal een rol spelen. Het is echter belangrijk op te merken dat de markt volatiel blijft en onderhevig is aan snelle veranderingen, dus investeerders moeten waakzaam blijven en op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen.

Als je vragen hebt of hulp nodig hebt bij het gebruik van onze tools, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We zijn er om je te helpen!

Bedankt voor je vertrouwen in House of Investing. Samen gaan we weer een succesvol jaar tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Het House of Investing Team

Bart en Wouter

6 reden waarom House of Investing

© Copyright 2024 - House of Investing - All Rights Reserved