Crypto Wallets

Crypto overmaken

Ben jij ook bang dat je wat fout doet bij het overmaken van crypto? Lees hier diverse tips.​

Het overmaken van crypto naar een andere partij kan soms een beetje angstaanjagend zijn, vooral als je niet helemaal zeker weet hoe het moet. Gelukkig is het eigenlijk heel eenvoudig. Hier zijn een paar stappen die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat je crypto veilig overmaakt naar een andere partij.

1. Controleer altijd de juiste ontvanger van de betaling. Dit betekent dat je het juiste adres van de ontvanger moet hebben voordat je enige crypto overmaakt. Het is belangrijk om te weten dat als je het adres niet juist invoert, de crypto niet bij de juiste persoon terecht zal komen.

2. Kies de juist blockchain om de crypto te verzenden:

     1. Kies de blockchain die ondersteund wordt door de ontvanger. Sommige partijen ondersteunen alleen bepaalde blockchains.

    2. Kies een blockchain met een goede reputatie. Dit betekent dat de blockchain stabiel is en dat er weinig tot geen problemen zijn gemeld met betrekking tot veiligheid of betrouwbaarheid.

   3. Kies een blockchain met een snelle verwerkingssnelheid. Als je snel je crypto wilt overmaken naar een andere partij. Dit betekent dat de transacties snel verwerkt worden, waardoor je minder tijd hoeft te wachten voordat je crypto bij de ontvanger is.

   4. Kies een blockchain met lage transactiekosten. Als je vaak crypto overmaakt, kan het handig/belangrijk zijn om te kiezen voor een blockchain met lage transactiekosten. Dit helpt je om geld te besparen op de lange termijn.

3. Gebruik een beurs/marktplaats/wallet waar je vertrouwd mee bent. Als je niet zeker weet welke beurs je moet gebruiken, kun je altijd een populaire marktplaats zoals Binance of Coinbase gebruiken. Dit zijn beurzen waar veel mensen handelen in crypto, dus je kunt er zeker van zijn dat ze veilig(er) zijn.

4. Gebruik een veilige manier om in te loggen. Als je inlogt op een beurs, is het belangrijk om een veilige manier te gebruiken, zoals 2-factor authenticatie. Dit voegt een extra laag van beveiliging toe aan je account, zodat je zeker weet dat alleen jij toegang hebt tot je crypto.

5. Maak nooit grote hoeveelheden crypto over in één keer. Als je gaat traden in crypto, is het altijd verstandig om kleinere hoeveelheden over te maken, in plaats van een grote hoeveelheid in één keer. Dit voorkomt dat je al je crypto in één keer verliest als er iets mis gaat.

6. Maak altijd een back-up van je privésleutel. Een privésleutel is wat je nodig hebt om toegang te krijgen tot je crypto. Als je deze verliest, heb je geen toegang meer tot je crypto. Daarom is het belangrijk om altijd een back-up te maken van je privésleutel, zodat je deze altijd kunt terugvinden als je hem nodig hebt.

Als je deze stappen volgt, kun je er zeker van zijn dat je crypto veilig overmaakt naar een andere partij. Het is belangrijk om te onthouden dat elke blockchain unieke kenmerken heeft en het is aan jou om te beslissen welke het beste bij jouw situatie past.

Voor video's van ons, abonneer op ons YouTube kanaal of kijk op ons platform. Veel  plezier! 

6 reden waarom House of Investing

© Copyright 2024 - House of Investing - All Rights Reserved