Wat is een crypto exchange?

Crypto exchanges zijn online platforms waar gebruikers cryptocurrencies kunnen kopen, verkopen en ruilen voor andere cryptocurrencies of voor traditionele valuta zoals de Amerikaanse dollar of de euro. Ze zijn een belangrijk onderdeel van het cryptocurrency-ecosysteem, omdat ze gebruikers in staat stellen om toegang te krijgen tot de markt en transacties uit te voeren. Veel crypto exchanges bieden ook andere diensten, zoals portemonnee-opslag (wallet) en handelsmogelijkheden voor professionele handelaren. Het is belangrijk om te onthouden dat crypto exchanges helaas ook niet altijd betrouwbaar zijn en dat het belangrijk is om goed onderzoek te doen voordat u zich aanmeldt bij een exchange en uw geld erin belegt / neerzet.

Vraag om hulp als je het zelf niet zo goed weet, dit soort onderwerpen zijn wij bij HOI gespecialiseerd in!

Welke exchange past bij mij?

Anycoindirect – Nederlandse partij en heeft een AFM licentie. Crypto kopen en direct doorsturen naar jouw eigen wallet (zowel Ledger als exchanges zoals hieronder). Maak een account op Anycoindirect aan.


Crypto.com – Grote exchange, aankopen via SEPA mogelijk. Maak een account op Crypto.com aan.

Binance -De grootste exchange in crypto met het meeste volume. Waardoor kopen en verkopen makkelijk gaat. Lage fees als je BNB als betaalmiddel inzet. Op dit moment (2022) staat de SEPA kopen en verkopen uit. Zijn druk bezig met compliant te worden binnen europa. Binance heeft nieuwe coins, maar nog niet de echte startups. Maak een account op Binance aan.


Kucoin – Net als Binance een grote exchange, maar minder volume. Voldoende om goed te kunnen handelen. Heeft ook meer startups in de portefeuille zitten. Maak een account op Kucoin aan.


Gate.io – Net als binance een grote exchange, maar minder volume. Voldoende om goed te kunnen handelen. Heeft ook meer startups in de portefeuille zitten. Maak een account op Gate.io aan.


Mexc – Kleine exchange met niet altijd evenveel volume. Wel kleinere coins op te vinden. Maak een account op Mexc aan.


Bitvavo – Nederlandse partij en heeft een AFM licentie. Diverse coins te kopen, maar weinig nieuwe coins / kansjes. Hogerere fees. Coins door te sturen naar andere Exchanges. Maak een account op Bitvavo aan.

Dienstverlening House of Investing