Herbalanceren hoe werkt het

Herbalanceren

Herbalanceren crypto, zorg voor meer crypto of dollars.

Ben je wel eens in de situatie gekomen dat je niet op tijd hebt verkocht, of dat je geen geld meer over hebt op het moment dat je goedkoop kan inkopen, dan helpt herbalanceren je met:

-Meer rendement op de lange termijn (meer coins of meer Dollars)
-Tijdig rendement nemen
-Stress wegnemen, en daardoor je rust terug

Voor video's van ons, abonneer op ons YouTube kanaal of kijk op ons platform.
Lees hieronder verder..

Wat is herbalanceren?

Het herbalanceren van een beleggingsportefeuille is het terugbrengen van de verdeling tussen bijvoorbeeld crypto’s en stabiele coins tot de gewenste of originele verhouding.

Onder stabiele coins verstaan wij Dollars, Euro’s of bijvoorbeeld Ponden. De koers van crypto kan sterk schommelen. Door deze schommelingen kan de weging van een bepaalde categorie binnen de portefeuille gaan afwijken ten opzichte van de oorspronkelijke gewenste weging.

Een voorbeeld

Dit leggen we uit aan de hand van een voorbeeld. Stel je voor dat je hebt gekozen voor een neutraal risicoprofiel. Het risicoprofiel bestaat standaard voor 50% uit crypto’s die meer en minder waard kunnen worden en voor 50% uit stabiele coins, met een stabiele waarde, zoals de Dollar.

Je start met een totale waarde van 10.000 dollar. De markt zit in een positieve trend en het beleggersvertrouwen stijgt. Hierdoor is jouw portfolio nu 11.000 dollar waard. Je crypto (Ethereum in dit geval) is gestegen van 5.000 naar 6.000 dollar. Als je dat afzet tegen je totaal portfolio in procenten, zie je dat de crypto’s 55% van jouw portfolio zijn geworden en de stabiele coins 45%. Want die zijn tenslotte stabiel en hierdoor blijft de waarde, in dit geval 5.000 dollar, gelijk.

Het kan dan tijd zijn om te herbalanceren. Dit doe je door je portfolio weer naar de originele verdeling te brengen. Je verkoopt een gedeelte Ethereum zodat uiteindelijk jouw gewenste 50% / 50% verdeling weer is gerealiseerd. Het gemaakte rendement is nu omgezet naar stabiele coins.

Gebeurt hierna het tegenovergestelde, namelijk dat de koers daalt, dan zal de verhouding van stabiele coins ten opzichte van je totale portfolio niet meer in lijn liggen met de afgesproken strategie. Weer tijd om te herbalanceren dus! Je brengt je portfolio weer in de originele verhouding en koopt dus Ethereum van een deel van de aanwezige stabiele coins. Op deze manier roam je je winsten tijdig af bij een stijging, en kun je altijd inkopen bij een daling.


Maar wanneer ga je herbalanceren?

Er zijn verschillende manieren om te herbalanceren. Zo kun je periodiek herbalanceren, en stel je in dat je bijvoorbeeld iedere week, maand of kwartaal herbalanceert.

Je kunt ook herbalanceren aan de hand van een bandbreedte. Je kiest er dan voor om te herbalanceren wanneer de verhouding meer afwijkt dan gewenst, bijvoorbeeld bij een afwijking van meer dan 10%.

Daarnaast kun je herbalanceren na het inleggen van nieuw vermogen of wanneer je vermogen onttrekt.

Bij House of Investing kun je kiezen om de handmatige herbalanceer tool met signalen te gebruiken of om het door House of Investing geautomatiseerd te laten uitvoeren.

Op ons zelf ontwikkelde platform is herbalanceren heel toegankelijk en makkelijk voor iedereen. Neem eens een kijkje en start met het gratis abonnement jouw eerste herbalanceer ervaring. Na het inrichten van jouw portfolio zie je direct welke acties er nodig zijn om weer in balans te komen.

Deze methode hebben wij niet zelf bedacht, maar het is een beproefde methode welke wordt gebruikt door veel vermogensbeheerders en nu dus ook voor jou beschikbaar is!

Dus! Schrijf je hier gratis in en probeer gratis het platform.

6 reden waarom House of Investing

© Copyright 2024 - House of Investing - All Rights Reserved